Huomaathan, että Firien Stud on eikä mitään tapahdu oikeasti.
Please note that Firien Stud is a and nothing happens in real-life.

Invictus

Virtuaalihevonen | A sim-game horse
Ei mainittavia saavutuksia.
Hannoverinhevonen - Ori - Rautiaankimo - 24.3.2018 - 170cm
8-vuotias - Satunnainen ikääntyminen

Painotuslaji: Esteratsastus - Koulutustaso 160cm(kapasiteetti 160cm)

Omistaa VRL-10105 ja VRL-05567 Kasvattanut Gestüt Silbereiche

Kotitallina Firien Stud

VH18-011-0088

"Invictus sai alkunsa, kun halusimme jättää itsellemme vielä yhden hannovervarsan menestyksekkäästä tuontioristamme Iconoclastista. Emäksi valikoitui Gestüt Silbereichesta palkittu estetamma Ballade ja pian estehevoskatraamme olikin vahvistunut yhdellä hannoverilaisorilla. Invictus onkin perinyt isältään komean ulkonäkönsä sekä valtavan hyppykapasiteetin molemmilta vanhemmiltaan ja odotukset sen uralta ovat suuret."

Ei mainittavia saavutuksia.

1-polvinen
Evm - hevosta ei ole olemassa virtuaalimaailmassa.
Iconoclast
ERJ-I, KTK-II, YLA1, VPVL-I, Prime Master
km, 170cm, hann
Iconos evm
km, 168cm, hann
Isidor evm
Herzogs Milkyway evm
K Cinnabun evm
m, 168cm, hann
Samaritan evm
K Cupcake evm
Ballade
ERJ-I, KTK-II, Ch
rt, 168cm, hann
Balett evm
rn, 168cm, hann
Bonaparte evm
Andorra evm
Rara evm
trn, 168cm, hann
Ramon evm
Zafira evm
Jälkeläiset
1s.11.11.2018Invidia v. HelmwaldHannoverinhevonen Tammae. Chadelle von Silbereicheom. VRL-10105 ja VRL-05567

Invictus on tarjolla jalostukseen puoliveritammoille. Voit kysellä astutusta tammallesi sähköpostitse.

Invictus on hevonen isolla hoolla ja ori isolla oolla. Oikeastaan sen koko nimen voisi kirjoittaa isoilla kirjaimilla eikä sekään riittäisi kuvaamaan tämän hevosen egoa. Ihmisille Invictus osaa olla hyvinkin miellyttävä työskentelykumppani ja käsiteltävyydeltään se on pahimmillaankin mutkaton. Lajitovereilleen sen sijaan Invictus kokee ainaista tarvetta näyttää kuka on lauman johtaja ja kovin pomo tallissa. Se jaksaa pitää meteliä itsestään ja kauniimmalle sukupuolelle on hyvä aina vähän esiintyä, joka onkin ainoa miinus käsiteltäessä. Taluttaessa kuolain onkin hyvä olla matkassa, sillä isokokoisena hevosena Invictus saattaa sählätessään riuhtaista itsensä vapaaksi.

Ratsastaessa Incvictus on useimmiten miellyttävä ja sillä riittää motivaatiota työskentelyyn harjoituksista riippumatta. Ori toimii hyvin niin sileällä kuin esteilläkin, vaikka jälkimmäinen onkin selvästi enemmän sen mieleen. Invictus on hyvin reaktiivinen ja nopea hevonen, jolla riittää hyppykapasiteettia esteradoille. Se kantaa itsensä hyvin ja hyppää tarkasti reilulla ilmavaralla. Ratsastettavuudeltaan Invictus ei ole erityisen vaativa hevonen ja se antaa reilusti ratsastajan virheitä anteeksi. Rauhallisuus ja hyvät hermot ovat kuitenkin valttia orin kanssa, sillä toisinaan esteradalla se saattaa kerätä hieman kierroksia ja vauhtia saa välillä hillitä.

Käsiteltäessä Invictus on melko helppohoitoinen hevonen. Se seisoskelee paikoillaan eikä juuri välitä ympärillään hyörivistä ihmisistä tuon taivaallista. Kengittäjä ja eläinlääkärikin ovat vain hoitajia muiden joukossa eikä erikoisetkaan toimenpiteet saa Invictusta sättäämään sen enempää. Ainoastaan toiset hevoset tuntuvat saavan orin pään pyörälle ja tuovat esimerkiksi tarhaukseen hieman lisähaastetta. Myös karsinassa saa olla tarkkana ettei Invictus ala haastaa riitaa naapurinsa kanssa. Orin kanssa pärjääkin parhaiten, kun sen kanssa muistaa taluttaessa pitää suitset päässä ja karsinassa pitää sen kiinni mielellään lyhyemmällä narulla.

Kisapaikalla Invictus on kova pitämään meteliä itsestään, mutta väsyy yleensä jo pienen hetken kuluttua totuttuaan uuteen ympäristöön. Invictus ei ole erityisen jännittävää sorttia ja hyppääkin vierailla kentillä kuin kotonaan. Ainoastaan verryttelyalueella sen kanssa saa olla tarkkana ettei ratsasta turhan läheltä muita ratsukoita. Lastaus ja trailerista purkaminen onnistuu Invictuksen kanssa ongelmitta.

Kilpailumenestys
Listattuna vain sijoitukset.
127.12.2018ColosseumERJEsteratsastus160cm6/47
210.12.2018Checkmate PoniesERJEsteratsastus160cm3/30
38.12.2018Checkmate PoniesERJEsteratsastus160cm5/30
42.12.2018Checkmate PoniesERJEsteratsastus160cm2/30
518.11.2018Gestüt HelmwaldERJEsteratsastus160cm1/40
625.10.2018ColosseumERJEsteratsastus160cm5/30
722.10.2018ColosseumERJEsteratsastus160cm3/30
820.11.2018KrooknäsERJEsteratsastus140cm4/30
919.11.2018KrooknäsERJEsteratsastus140cm1/30
1012.11.2018KrooknäsERJEsteratsastus140cm1/30
114.11.2018KrooknäsERJEsteratsastus140cm4/30
123.11.2018KrooknäsERJEsteratsastus140cm1/30
133.11.2018KrooknäsERJEsteratsastus140cm1/30

Rakas päiväkirja...

1. Valmennus 27.11.2018
Näin jo kaukaa Invictuksen vetämässä jotain omaa showtaan tarhassaan ja pudistelin mielessäni päätä orille. Se oli ilmeisesti huomannut vähän matkan päässä pari tammaa, joita vietiin parhaillaan tarhaan, ja oli päättänyt esiintyä niille. Kävelin tarhan portille ja viheltelin hevoselle saadakseni sen huomion. Invictus käänsi päänsä portille ja ravaili lennokkain askelin luokseni. Sujautin sille orikuolaimilla varustetun riimun päähän ja avasin portin. Invictus otti muutaman raviaskeleen päästyään ulos tarhasta ja pysähtyi sitten odottamaan.

Invictuksen talliin tuominen oli aina oma seikkailunsa ja tälläkin kertaa sain tosissaan pidätellä sitä pysyäkseni perässä. Viimein sain orin karsinaansa ja saatoin alkaa valmistella sitä valmennusta varten. Harjasin Invictuksen perusteellisesti ja heitin sille varusteet niskaan ennen kuin lähdimme suuntaamaan kohti maneesia. Invictus oli jo hieman rauhallisempi, vaikka tutkailikin koko matkan ympäristöään uteliaana ja hirnahteli välillä. Saavuimme maneesille hyvissä ajoin ennen muita ratsukoita eikä Staciaakaan näkynyt vielä paikan päällä. Talutin Invictuksen maneesin keskelle ja kapusin paikoillaan tanssahtelevan orin selkään hieman vaivalloisesti. Ohjasin sen uralle kävelemään ja ori lähti tarpomaan vauhdilla eteenpäin niin kuin olisi ollut jossain kävelykilpailuissa.

Muut ratsukot valuivat paikalle pikkuhiljaa minun verrytellessä ja joka kerta uuden hevosen ilmestyessä paikalle tunsin Invictuksen jännittyvän ja pureskelevan kuolaintaan. Kun viimein hälinä alkoi laantua ja muutkin ratsukot keskittyivät omaan lämmittelyynsä, Invictus alkoi taas rauhoittua ja sain sen paremmin kuulolle. Stacia saapui paikalle, kun olimme kaikki saaneet alkuverryttelyt tehtyä ja aloitti valmennuksen samoin tein. Aloitimme valmennuksen matalalla jumppasarjalla. Stacia ohjeisti meitä hyppäämään sarjaa vuorotellen ja me aloitimme Invictuksen kanssa. Invictus hyppäsi innokkaana ja hyvässä tahdissa. Menimme jumppasarjaa pari kierrosta kunnes kaikki olivat tyytyväisiä omaan ratsastukseensa. Seuraavaksi harjoitukseksi aloitimme hyppäämään kahden esteen sarjaa, joka oli sijoitettu maneesin pitkälle sivulle. Aloitin taas Invictuksen kanssa harjoitukset. Invictus alkoi jo hieman kuumua, kun pääsimme kunnon hyppyihin, ja sain pidätellä sitä sarjalla. Ori laski päätään ja huiski häntäänsä mielenosoituksellisesti esteiden jälkeen. Hyppäsimme sarjaa taas niin kauan kunnes kaikki ratsukot suoriutuivat tehtävästä hyvin.

Valmennus jatkui hyvin sarjapainotteisena ja estekorkeus pysyi melko matalana. Invictus olisi selvästi kaivannut vähän lisää vauhtia ja vaarallisia tilanteita, ja sainkin hillitä hevosta useaan otteeseen valmennuksen aikana. Loppujen lopuksi olin ihan tyytyväinen niin omaan ratsastukseeni kuin orin työskentelyynkin. Invictus oli kuitenkin vielä melko nuori hevonen, joten pieni säheltäminen oli vielä sallittua.
- Rini Davis, VRL-10105

2. Päiväkirjamerkintä 3.11.2018
Olin ilmoittautunut Invictuksen kanssa esteratsastuskilpailuihin, jotka järjesti Krooknäsin talli. Invictus starttaisi ensimmäistä kertaa 140cm-tasolla ja odottelin jännityksellä kilpailuja, sillä orista oli tullut yksi lempihevosistani. Kilpailupäivän aamuna nousin varhain valmistelemaan Invictusta kisakuntoon. Olimme saapuneet jo hyvissä ajoin edellisenä iltana Krooknäsiin, joten tavanomaista pitkää ajomatkaa ei onneksi olisi edessä.

Invictus tervehti minua iloisena väliaikaisesta karsinastaan ja rapsuttelin oria hieman leuan alta ennen kuin aloitin harjaamaan sitä. Puunasin Invictuksen korvista hännän päähän viimeistä vuohiskarvaa myöten, kunnes olin tyytyväinen tulokseen. Heitin sille vielä vastapuhdistetut varusteet niskaan ja lähdimme verryttelyalueelle. Kilpailut olivat jo täydessä käynnissä, kun saavuimme verryttelyyn, jossa oli meidän lisäksi viisi muuta ratsukkoa samaan aikaan. Aina kun yksi ratsukko poistui radalle seuraava päästettiin verryttelyyn.

Kapusin Invictuksen selkään ja kävelin ensin pari kierrosta ennen kuin aloin lämmitellä sitä kunnolla. Taivuttelin oria ja verryttelin sen sileällä ensin huolellisesti ennen kuin aloitimme hyppäämisen. Hyppäsimme muutamaan kertaan pystyn ja okserin, mutta olin sen verran tyytyväinen orin senhetkiseen kuntoon, että päätin säästellä sitä radalle. Meidän vuoromme olikin melko pian hyppyjen jälkeen ja pieni jännitys vatsanpohjassa ohjasin Invictuksen porteista radalle, jossa edellinen ratsukko oli juuri lopettanut. Kävelimme rataa ympäri rauhalliseen tahtiin samaan aikaan väistellen suorittavaa ratsukkoa. Vihdoin edeltävä ratsukko sai ratansa suoritettua loppuun ja kuultuani lähtömerkin nyökkäsin tuomareille ja nostin laukan. Invictus pärskähti ja hypähti innokkaana eteenpäin. Ohjasin sen ensimmäiselle esteelle varmasti ja ori loikkasi sen yli leikiten. Etenimme hyvässä vauhdissa ja Invictus tuntui kuuntelevan pienimpiäkin apujani kuin olisi lukenut ajatukseni. Okseri, sarja, pysty, pysty...En meinannut uskoa silmiäni kun vilkaisin maaliviivalla aikaamme ja taputin Invictusta kaulalle onnellisena. Olimme hypänneet ensimmäiselle sijalle! Hymyilin vielä saavuttuamme takaisin karsinalle enkä olisi malttanut odottaa lopullisia tuloksia, vaikken uskaltanutkaan vielä toivoa että voittaisimme oikeasti ensimmäiset yhteiset kisamme.
- Rini Davis, VRL-10105Kuvat © Van Uytert