Virtuaalihevonen | A sim-game horse
 Perustiedot Hollanninpuoliverinen, Ori, Ruunikko (Ee/AA),168cm

Painotuslaji: Esteratsastus
Koulutustaso: Vaativa B / 160cm (Tavoitetaso: Vaativa B / 160cm)

Omistaja: VRL-10105 ja VRL-05567
Maahantuoja: VRL-10105
Kasvattaja: , Gotha Stal, NLD

Syntynyt 12.11.2006, 10-vuotias(Satunnainen ikääntyminen)
 Jalostuskäytössä
 VH16-012-0373


First Champion RHLA:n koetilaisuudessa 28.2.2017 pistein 4½+9½+5½+9+6½+10+3½+7½+4½ (67%).

Palkittu I-palkinnolla ERJ:n laatuarvostelussa 28.2.2017 pistein 7,5 + 40 + 20 + 20 + 15 = 102,5 p.

  Kilpailukalenteri
  Lue päiväkirjaa


Kuvista kiitos Equine-Evolution
Kaikki tekstit omistajien käsialaa ellei toisin mainita.


God Particle ostettiin aikanaan Bogart & Britanoviin kilpahevoseksi. Törmäsin siihen KWPN-orihuutokaupassa Leidenissä. Aluksi en ollut kovin vakuuttunut silloin nelivuotiaasta orista, mutta tutkailtuani sen sukutaulua hieman tarkemmin päätin tarjota. God Particle lähti verrattain edulliseen hintaan sukuunsa nähden ja mieleni valtasi pieni epäilys tulisiko siitä koskaan mitään. Kärräsin orin kuitenkin mukanani takaisin kotiin ja päätin antaa tulevaisuuden näyttää.

Jo 5-vuotiaana God Particle näytti minullekin ettei ollut mikään maanantaikappale. Se osoittautui hyvinkin kapasiteetikkaaksi esteratsuksi ja voitti startteja toisen perään. Bogart & Britanovin lopetettua toimintansa God Particle oli yksi niistä hevosista, jotka halusin ehdottomasti ottaa mukaani uuteen paikkaan. Romillyssa sillä onkin jo kaksi jälkeläistä Sakura Fall sekä Graviton Fall, jotka ovat kumpikin erittäin lupaavia esteratsun alkuja.


Particle on kuumuva ja nopea ori, jonka kanssa silmät saa olla selässäkin. Particle pakenee nopeasti paikalta, kun se huomaa jotain omasta mielestään vaarallista, eikä siinä tarkkaamaton taluttaja tai ratsastaja enää paljoa mutise vastaan. Perusluonteeltaan Particle on kuitenkin varsin miellyttämisenhaluinen ja kiltti hevonen.

Kiltisti kaikkiin toimenpiteisiin suhtautuva Particle on mukava ja helppo hoitaa, eikä sen kanssa tarvitse arvuutella onnistuuko tänään satulavyönkiristys ilman nyrpistelyitä tai hampaiden kalistamisia. Talutettaessa Particlen huomio kannattaa pitää itsessään höpöttelemällä orille, jolloin se ei huomaakaan pieniä vihreitä miehiä ympärillään. Pääsääntöisesti Particle on talutettaessakin kiva tapaus, mutta joskus se ottaa metrin sivuloikan ja säntää pakoon pelästyessään jotakin.

Muuten vähän säikky ori ei yleensä hypätessä huomaa mörköjä. Particle hyppää valtavan kauniisti ja hyvällä tekniikalla terävästi ja tarkasti. Se ei turhia aikaile ja uusintakierrokset ovatkin sen bravuuri nopean ja matkaavoittavan laukan vuoksi. Joskus harvoin Particle arastelee uusia erikoisesteitä ja silloin se kieltäytyy, jos ratsastaja on liian turtunut matkustamaan muuten niin varman hyppääjän selässä.

Kouluratsastus Particlelle ei sovi jatkuvan kyttäämisen ja mukasäikähtämisien takia. Se on taipuisa ja osaava, mutta kouluratsastus ei vie sitä samalla tavalla mennessään, jolloin se ehtii keskittymään kaikenlaiseen temppuiluun. Maastossa on hyvin pitkälti sama juttu, varman kaverin ja nopean temmon kanssa maastoilut onnistuvat mielellään raskaassa mäkisessä maastossa, mutta mikään hiekkateiden rentoutumismaastoilija Particle ei ole.

Kilpailupaikoilla Particle helposti jännittyy ja alkaa hermoilemaan, jos sitä ei pidä työn touhussa tai kuljetusautossa rauhassa. Kun sitä jaksaa aktivoida jatkuvasti ja pitää sen mielen poissa hulinasta, se keskittyy paremmin ja unohtaa säikähtelyt. Radalla Particle käyttäytyy aina yhtä hyvin ja heti lähtömerkistä eteenpäin se keskittyy täydellisesti ratsastajan apuihin ja nopeaan sekä tarkkaan suoritukseen.
  Suku ja jälkeläiset
Tuontisukuinen
Majoron evm
rn, 169cm, kwpn
Comptons evm
rt, 171cm, kwpn
Larkhill evm
Amborella evm
Fly Sugarcane evm
rn, 164cm, kwpn
Viper evm
Lemon Cake evm
Gotha Fenice evm
rnkm, 170cm, kwpn
Thunderbird evm
rt, 173cm, kwpn
Easton C evm
So Happy evm
Gotha Mathilda evm
rnkm, 169cm, kwpn
Sunset Legion evm
Marbella evm

Jälkeläisiä yhteensä 4
1. s.01.11.2016 KWPN-t Sakura Fall om. Meiju K. e. Graff Pink
2. s.14.12.2016 KWPN-o Graviton Fall om. Romilly e. Trinidad Scorpion
3. s.22.02.2017 KWPN-t Platypus Kern om. Keskeneräinen e. VIP Sea Animal
4. s.19.03.2017 KWPN-t Wijchen Fall om. Royal Gear e. Rockanje NLD
evm Hevosta ei ole olemassa virtuaalimaailmassa.

  Lue sukuselvitys

God Particle on tarjolla jalostukseen. Hevoskasvatus-sivulta voit lukea lisätietoa astutuksista.