Virtuaalihevonen | A sim-game horse
 Perustiedot Hollanninpuoliverinen, Ori, Musta tobiano (Ee/aa/nT),170cm

Painotuslaji: Este- ja kouluratsastus
Koulutustaso: Intermediate I / 120cm (Tavoitetaso: Intermediate I / 120cm)

Omistaja: VRL-10105 ja VRL-05567
Maahantuoja:
Kasvattaja: , Ryder Stud, NLD

Syntynyt 13.4.2012, 8-vuotias(Satunnainen ikääntyminen)
 Jalostuskäytössä
 VH17-012-0046


Quality RHLA:n varsinaisessa tilaisuudessa 10.3.2017 pistein 9½+5+8½+5+5½+8+5½+7½+3
(63,889 %)

  Kilpailukalenteri
  Lue päiväkirjaa


Kuvista kiitos Midas Touch Stud
Kaikki tekstit omistajien käsialaa ellei toisin mainita.


Tilikum ei olisi millään sopinut meidän upeuttaan hohtavien kilpahevosten joukkoomme kapasiteettinsa puolesta. Orin ulkonäkö oli kuitenkin niin upea, että se suorastaan häikäisi itsensä jokaisen GP- tai 160cm –ratojen huippusuorittajan ohitse. Emme voineet siis vastustaa oria, kun piskuinen Ryder Stud myi erikoisvärisiä kwpn –varsojaan aamulehden markkinaosiossa.

Romillyyn saavuttuaan Tilikumilla alettiin kilpailla sekä este- että kouluratsastuksessa hyvällä menestyksellä. Ori sijoittui niin hyvin estekilpailuissa, että sille kertyi sijoituksia jopa vaadittua enemmän ja niin se päätettiin ottaa jalostuskäyttöön, vaikka kouluratsunura olikin vielä vähän kesken.

Tilikum on jokseenkin arka ja enemmän yhden ihmisen hevonen, kuin huoleton joka paikan höylä, jonka voi antaa kenen tahansa käsiin. Ori kaipaa oman ihmisen rinnalleen, jotta se ei hermostu ja säiky kaikkea mahdollista. Yhdellä ihmisellä Tilikum toimii kuitenkin moitteettomasti ja tekee kaikkensa miellyttääkseen. Kilpailuissa Tilikum pärjää tuttujen kanssa, mutta vieraalle sitä ei voi antaa kilpailtavaksi tai koko kilpailut menevät mönkään.

Hoitaessa Tilikum laittaa päätä ihmisen kainaloon ja on muutenkin kuin nallekarhu. Se tykkää kaulansa rapsuttelusta ja rapsuttaa usein huulillaan ihmistä käsivarresta takaisin. Vieraan ihmisen kanssa Tilikum on arka ja säikkyy ylös nostettua kättä tai äkkinäisiä liikkeitä. Ori ei kuitenkaan tee mitään pahaa, vaikka se olisi hiestä märkä stressattuaan omituista hoitajaa. Muutaman kerran jälkeen ori alkaa jo luottaa uuteen ihmiseen, eikä se enää säpsy joka liikettä.

Tilikum on kouluratsuna erinomainen, joskaan aivan GP –tasolle sen rahkeet eivät riitä. Ori vaatii herkkäkätisen ratsastajan, joka osaa paikata istunnalla ohjasapuja ja joka on tyyliltään hyvin eleetön ja hienotunteinen. Oikean ratsastajan kanssa Tilikum tanssii radalla, kuin perhonen ja tuntuu, ettei se kosketa lainkaan maata. Kauniisti liikkuva ori ei kuitenkaan väärällä ratsastajalla muistuta lainkaan samaa hevosta: siitä muuttuu varsinainen rodeotähti ja se pukittelee menemään kuin mikäkin hullu.

Esteillä Tilikum on näppärä ja se kääntyy nopeasti sekä hyppää tarkasti ja hyvin. Tilikumilla ei kuitenkaan riitä ponnistusvoima isoimpiin luokkiin eikä rohkeus maastoesteille kenttäratsun virkaa toimittamaan. Maastoillessa Tilikumin kanssa saisi olla silmät selässäkin ja se vaatii aina varman seurahevosen matkaan, jotta reissusta selvitään hengissä. Seurahevosen kanssa Tilikum tyytyy vain hieman säikähtelemään kaikkea, yksin maastoon joutuessaan ori joutuu täyspaniikkiin ja pakoreaktio on sillä niin voimakas, ettei oria saakaan säikähtämisen jälkeen enää pysähtymään mikään.
  Suku ja jälkeläiset
Tuontisukuinen
Tokala evm
m to, 168cm, kwpn
Tatonga evm
m, 167cm, kwpn
Typhoon evm
Asteria evm
Socorro evm
rn to, 167cm, xx
Quickley evm
Scirocco evm
Tramontane evm
m, 168cm, kwpn
Nagarkar evm
m, 170cm, kwpn
Nagano evm
Honors Opaline evm
Ryder's Gregale evm
rt, 168cm, kwpn
Viggo 4 evm
Mistral evm

Jälkeläisiä yhteensä 2
1. s.06.03.2017 KWPN-t Eurybia Fall om. Manaaja e. Eurydike
2. s.30.03.2017 KWPN-t Romaine Ly om. Saila (VRL-05775) e. Ramira V
evm Hevosta ei ole olemassa virtuaalimaailmassa.

  Lue sukuselvitys

Ryder's Tilikum on tarjolla jalostukseen. Hevoskasvatus-sivulta voit lukea lisätietoa astutuksista.