Virtuaalihevonen | A sim-game horse
 Perustiedot Hollanninpuoliverinen, Ori, Rautias (ee/Aa),169cm

Painotuslaji: Kouluratsastus
Koulutustaso: Grand Prix / 80cm (Tavoitetaso: Grand Prix / 80cm)

Omistaja: VRL-10105 ja VRL-05567
Kasvattaja: VRL-10105, Bogart&Britanov

Syntynyt 14.5.2010, 9-vuotias(Satunnainen ikääntyminen)
 Jalostuskäytössä
 VH12-012-0157


Palkittu KRJ:n laatuarvostelutilaisuudessa I-palkinnolla 15.2.2017 pistein 9 + 42 + 22 + 20 + 15 = 108 p.

Palkittu YLA1-palkinnolla Yleislaatuarvostelun maaliskuun tilaisuudessa pistein 34 (16+18) - 27 (15+12) - 17 - 20 - 4 = 102p.

Superior Grade RHLA:n varsinaisessa tilaisuudessa 28.2.2017 pistein 7½+6+9½+7½+9½+10+6+8+6(77,778%)

  Kilpailukalenteri
  Lue päiväkirjaa


Kuvista kiitos Bagoniebos
Kaikki tekstit omistajien käsialaa ellei toisin mainita.


Timothy valittiin Bogart&Britanovin hevosista Romillyyn jatkamaan kilpailemista hienojen vanhempiensa vuoksi. Timothyn odotettiinkin jatkavan niiden jalanjäljissä luoden merkittävää kilpailu-uraa ja toiveena oli käyttää se vähintään KRJ:n laatuarvostelussa.

Bogart&Britanovissa Timothy ehti kilpailla jonkin verran, joskin ilman rekisterinumeroa, jonka vuoksi osa kilpailutuloksista on kadonnut. Timothyllä on myös yksi jälkeläinen Bogart&Britanovin ajalta, ratsuponitamma Poniniemen Ibis.

Romillyssä Timothy kilpaili nopeasti tulokset laatuarvosteluja varten valmiiksi ja helmikuussa 2017 se ilmoitettiinkin KRJ:n laatuarvosteluun. Timothy saikin hyvin pistein KRJ-I –palkinnon ja olimme orista hyvin ylpeitä.

Jälkeläisiä orille on ehtinyt Romillyssä syntyä jo useampi ja Timothy onkin näyttänyt olevansa erinomainen jalostusori, joka periyttää jälkeläisilleen hienoja kouluratsun ominaisuuksia. KWPN –jälkeläisensä ori on mitä todennäköisimmin jo jättänyt, mutta mahdollisesti sitä tullaan vielä käyttämään muiden rotujen jalostuksessa.

Joka tytön unelmahoidokki Timothy on paitsi upean näköinen, myös upea luonteeltaan. Se on kuin ihmisen mieli ja sen kanssa sujuu kaikki kuin tanssi. Timothy ottaa rauhallisesti kaikki yllätykset, eikä sen kanssa tarvitse pelätä joutuvansa vaaratilanteisiin arvaamattoman luonteen vuoksi.

Hoitaessa Timothy seisoo paikoillaan ja väistää pyynnöstä kauniisti. Sitä voi hoitaa myös vapaana karsinassa ilman minkäänlaista epävarmuutta. Timothyn kanssa sujuvat niin raspaukset kuin vaikeammatkin eläinlääkärin tarkastukset silmää räpäyttämättä. Taluttaessa Timothy kävelee kauniisti vierellä pidemmälläkin riimunnarulla, vaikkakin lähistöllä olevat kiimaiset tammat saattavat saada sen hormonit hyrrämään ja tällöin Timothy kannattaakin ottaa tiukempaan talutusotteeseen.

Ratsastaessa Timothy oppii nopeasti ja vaivattomasti, eikä sen koulutukseen tarvitse tuhlata ylimääräistä aikaa. Timothy haluaa miellyttää ratsastajaansa vastaten pieniinkin apuihin empimättä ja ainaisella innolla. Kauniisti taipuva ja notkea Timothy on myös askellajeiltaan elastinen ja lennokas, sen askellusta kouluradalla onkin aina ilo katsella. Timothy tekee töitä korvat hörössä ja mielellään, eikä sen kanssa tarvitse raippaa muistuttaakseen oria, että nyt pitäisi myös liikkua.

Uudet tilanteet Timothy ottaa hyvin vastaan ja se luottaa ihmiseensä tilanteessa kuin tilanteessa. Sen kanssa voikin lähteä vaikka yömaastoon yksin ilman huolen häivää ja sen tasainen luonne rauhoittaa myös herkempää maastoilukaveria. Tämän vuoksi Timothy on joutunutkin hermoheikkojen maastoontotuttelu kaveriksi, sillä ne jotka eivät Timothyn kanssa maastossa rauhoitu, ovat toivottomia tapauksia.

Laitumella Timothy on oma rauhallinen itsensä, jonka vuoksi se helposti omaksutaan lauman johtajaksi. Erityisesti epävarmemmat orit pitävät Timothyn seurasta ja ne tuntuvat jopa liehittelevän Timothyä, jotta tämä kertoisi niille mitä seuraavaksi on lupa tehdä. Joskus Timothykin vallan villiintyy ja lähtee riehakkaaseen leikkiin toveriensa seurassa, mutta yleensä se tyytyy rauhallisempaan sivusta seuraamiseen.
  Suku ja jälkeläiset
1-polvinen
Barbaro
KRJ-I
rn, 167cm, hann
Vitruvius evm
rn, 170cm, hann
Davinzi evm
Felicitas evm
Mystikz evm
mrn, 175cm, hann
Nanjing evm
Efrasinnia evm
Of Want and Misery
m, 170cm, kwpn
Boon Misery evm
rt, 165cm, kwpn
Beumers evm
Cry Baby evm
Waleria evm
m, 168cm, kwpn
Shocking evm
Wattana F. evm

Jälkeläisiä yhteensä 6
1. s.15.10.2012 RP-t Poniniemen Ibis om. VRL-08514 e. Poniniemen Idril
2. s.26.12.2016 KWPN-t Calanthe v.d. Romilly om. Zodiac Stables e. Oldfinion Catelyn
3. s.27.11.2016 KWPN-t Kyanite v.d. Romilly om. Romilly e. Kwidetje Z
4. s.18.11.2016 KWPN-t Ce's Northmaya om. Romilly e. Ce's Southmaya
5. s.15.01.2017 FWB-t Tamika v.d. Zelos om. Loci / Zelos e. Tamari v.d. Zelos
6. s.16.02.2017 FWB-t Nemesis Oasis om. VRL-08368 e. White Nagini
evm Hevosta ei ole olemassa virtuaalimaailmassa.

  Lue sukuselvitys

Timothy v.d. Bogart on tarjolla jalostukseen. Hevoskasvatus-sivulta voit lukea lisätietoa astutuksista.