Hevoskasvatus

Kasvatamme hollanninpuoliverisiä(KWPN) kasvattajaliitteillä v.d. Romilly ja Fall. Hollanninpuoliveristen lisäksi talliimme syntyy toisinaan myös muun rotuisia varsoja Ly-kasvattajaliitteen alle. Jalostukseen käytämme tarkoin valittuja yksilöitä ja yhdistelmät on mietitty perusteellisesti. Maahantuomme paljon hevosia ja pyrimme näin luomaan uusia linjoja KWPN-jalostukseen. Tavoitteenamme on kasvattaa hyväluonteisia ja rakenteeltaan moitteettomia varsoja, jotka suoriutuvat myös kilparadoilla.

Kasvatustoiminnan ohella Romillyssä toimii myös oriasema, jonka jalostusoriit ovat tarjolla myös ulkopuolisille tammoille. Oriaseman valikoimista löytyy sekä uudenlaisia sukulinjoja edustavia yksilöitä että pidemmän linjan jalostustyön tuloksia.

Tammanomistajalle

Kaikki jalostukseen tarjolla olevat orimme löydät Jalostusoriit -listauksesta. Jos olet kiinnostunut astuttamaan tammasi jollain oreistamme, varaa astutus sähköpostitse.

Pääsääntöisesti orit eivät astu muiden painotuslajien tammoja, ellei kyse ole esimerkiksi kenttäratsujalostuksesta tai muusta selkeästi tavoitteellisesta yhdistelmästä. Kaikki Romillyn puoliveriorit ovat tarjolla myös ratsuponijalostukseen ja niitä voidaan käyttää puoliverikantokirjojen yli, kunhan yhdistelmät ovat sallittuja eivätkä tuota tilastohevosia.

Syntyneen jälkeläisen sivut tulee ilmoittaa viikossa, jos tamman omistaja pitää sen itse. Jos jälkeläinen myydään, sivut tulee ilmoittaa kasvattajatallin sääntöjen mukaisessa ajassa. Kaikki jälkeläiset tulee rekisteröidä Virtuaalisen Ratsastajainliiton hevosrekisteriin.

Varsan ostajalle

Aktiivisessa myynnissä olevat kasvatit esitellään Keskustassa. Romillyn sivuilla myynnissä olevat ovat palautuneet tai vasta suunnitteilla ja niistä kannattaa ottaa yhteyttä sähköpostitse pikimmiten.

Lue myyntiehdot
Nimeämiskäytännöt ja linjat

Kasvattilista 2017