Huomaathan, että Romilly on virtuaalitalli eikä mitään tapahdu oikeassa elämässä. Kuvissa esiintyvillä eläimillä tai ihmisillä ei ole mitään tekemistä tallin kanssa.

Please note that Romilly is a sim-game stable and nothing happens in real-life. The animals and people appearing on the pictures have nothing to do with this sim-game stable.
Jasper Charm HA x Abracadabra HA

Musta (Ee/aa) - Hannoverinhevonen - 168cm - Tamma
28.3.2015, 15-vuotias (Satunnainen ikääntyminen)


KRJ-I, FC

Omistaja VRL-05567 & VRL-10105 Painotuslaji Kouluratsastus
Kasvattaja Hopeapajun Kartano Koulutustaso Grand Prix / 110cm
Kapasiteetti Grand Prix / 110cm

Jolly Spell HA

Olimme jo pidemmän aikaa ihailleet Hopeapajun kasvatteja omien hevostemme sukutauluissa. Kun Petäjävaaran lopetusmyynnissä näimme Jollyn, emme voineet olla vastustamatta kiusausta, vaan teimme heti tarjouksen valmiiksi kilpaillusta siitostammasta. Aiemmin fwb-jalostuksessa käytetty tamma sopi meille kuin nenä päähän: vaikka sillä siis jo oli kaksi jälkeläistä, ei se meitä haitannut, sillä keskityimme kwpn-jalostukseen ja muutama hannoverkasvattikin oli toiveissa.

Washingtonin kanssa samaan aikaan Romillyyn saapunut Jolly otti muuton helposti, eikä se huomannutkaan tallin ja laidunkaverien muuttuneet. Tallin työntekijät vierastivat uppiniskaista tammaa aluksi, mutta ajan kanssa saimme homman toimimaan ja Jollyn asettumaan uuden tallin sääntöihin.
First Champion RHLA:n varsinaisessa tilaisuudessa 28.2.2017 pistein 5+7+6½+3½+7½+8+5½+7½+10
(67,222%)

Palkittu KRJ-laatuarvostelun uusintatilaisuudessa 4/2018 I-palkinnolla pistein 8 + 41 + 20,75 + 20 + 11 = 100,75 p.
Jolly heittäytyy välillä hankalaksi ja arvaamattomaksi, jopa uppiniskaiseksi, erityisesti kiima-aikana. Känkkäränkkäpäivinään Jollyn seurasta ei nauti kukaan ja silloin se yleensä jätetäänkin niin rauhaan kuin mahdollista ja valmennuksetkin saatetaan jopa perua, jos ne eivät ole aivan välttämättömät. Huonoina päivinä myös tamman laidunkaverit tajuavat jättää sen omaan rauhaansa, sillä tällöin Jolly on varsin herkkänahkainen ja suutahtelee tämän tästä kavereilleen.

Hyvinä päivinään Jolly on aivan ihana hoitaa, se seisoo kiltisti paikoillaan ja nauttii joka hetkestä. Huonompina päivinä se luimii ja takoo kiukkuisesti takajalallaan lattiaa. Epävarmempi ja pelokkaampi hoitaja saattaa jopa saada hampaista. Itsevarmemman ja rohkeamman hoitajan kanssa Jolly yleensä tyytyy kohtaloonsa, vaikka tekeekin selväksi, ettei siitä pidä. Vaaralliseksi Jolly ei sentään ole äitynyt. Vaikka se jonkun kerran onkin hoitajaa napannut hihasta kiinni, ei se tee sitä tappomeiningillä purren niin kovaa, kuin hampaista lähtee.

Ratsuna Jolly on aivan eri maata ja huomattavasti helpompi, kuin maasta käsin. Pientä uppiniskaisuutta saattaa edelleen havaita huonompina päivinä ja kiima-aikaan eteenpäin kulkeminen on kuin mahaa myöten suossa kuljettaisiin. Koska tamma ei erityisesti nauti huonoina päivinä työskentelystä yritetään sen kanssa silloin pitää kevyempiä maastolenkkipäiviä tai rentoja eteenalasratsastuksia kentällä.

Parhaimpina päivinään Jolly kulkee vaivattomasti ja pienin avuin eteenpäin liikkuen kauniisti, kuin balettitanssija. Sitä ei tarvitse kahta kertaa pyytää tekemään mitään ja se nauttii jokaisesta taivutuksesta ja erityisesti lisäyksistä. Maailman notkein Jolly ei ole, mutta hyvällä treenillä sen kanssa pysyvät taivutukset elastisina ja vaivattomina. Vaikeinta Jollyn kanssa on piaffit ja passaget, sillä se ei tahtoisi koota itseään riittävästi.

Esteillä tamma on oikea surkimus, se pelkää kaikkia vähänkin erikoisempia esteitä ja on huolimaton pudottelija. Jonkin verran Jollylla pystytään hyppäämään lähinnä mielenvirkistykseksi, sillä se saa hyppäämisestä uutta energiaa ja puhtia kouluradoille, mutta kilpailemaan saakka siitä ei ole epävarmuutensa vuoksi. Maastossa Jollyn kanssa saa olla samasta syystä tarkempana, kuin joidenkin hevosten kanssa, vaikka se ei lähdekään joka asiaa pakoon kuin tykinsuusta. Mukavia sivuhypyt tai hätkähdykset eivät silti ole, jos niihin ei ole yhtään varautunut.
3-polvinen
Evm - hevosta ei ole olemassa virtuaalimaailmassa.
Jasper Charm HA
m, 169cm, hann
Jump&Jamaica HA
KRJ-III
m, 166cm, hann
Jailbird
Red&Yellow
GL Rhiana
rn, 171cm, hann
Soutchief
KRJ-I, KTK-II
Rigonda
KRJ-II, YLA3, HANN II
Abracadabra HA
rt, 167cm, hann
Agron HA
rt, 169cm, hann
Superbad
Arctic Fall
Amirable CEL
rn, 165cm, hann
Wehmütig
Cerinna GER

Jälkeläisiä yhteensä 5
1. s.13.01.2016 FWB-o Scotspine Joestarr om. Mila (VRL-11936) i. Ringostarr von Gateaway
2. s.03.06.2016 FWB-t Scotspine Jellied om. Inna i. Only Temporary IWB
3. s.11.01.2017 HANN-o Rhythmus om. Romilly i. Rhythmical
4. s.23.02.2017 HANN-o Damasko om. Romilly i. Dawnfrost Dantel
5. s.01.01.2018 Hann-t Lumos v.d. Romilly KV-I, KTK-II om. Heidseck Sporthorses i. le Rêve Washington